10 הטרנדים המובילים בעולם ה- BI לשנת 2017.

הכתבה מטעם SIT המתמחה בטכנולוגית מידע.

בשנים האחרונות נתונים  הפכו להיות מקור החיים של ארגונים רבים. אלה שרותמים את הכוח הטמון בנתונים זוכים ליתרונות עסקיים רבים. לאן כל זה ייתקדם ב- 2017?

קפיצת המדרגה הזו ביחסים שבין העסק לנתונים שלו גרם למתחים בארגונים בין הגישות המסורתיות והגישות המודרניות בעולם ה BI. המתח גבר בין שליטה לגמישות בין Self-Service לשליטה. כתוצאה IT והמשתמשים העסקיים החלו לחבור בכדי למקסם את הכוח שבנתונים. אלה הם 10 המגמות הצפויות להיות אלה שמובילות את השוק התוסס הזה ב 2017:

BI מודרני הופך להיות הנורמה

ב- 2016 החל המעבר החד ל BI מודרני. לכוח של האנליטיקה כשהיא בידי רבים ולא מעטים. ע"פ גרטנר עברנו את נקודת האל חזור מעולם של Reporting ריכוזי לעולם של פלטפורמות אנליטיות מודרניות.
עם פלאטפורמות מהימנות  ארגונים נותנים כוח עצום למשתמשים לבצע אנליזות ולשתף את הארגון כולו בממצאיהם.
ב 2017 מערכות BI מודרניות יהיו העדיפות הראשונה לארגונים גדולים,סטארטאפים,משרדים ממשלתיים, גופים אקדמיים ולמי לא.

אנליטיקה שיתופית עוברת מהשוליים למרכז.

בכל מה שקשור לניתוח, שותפים רבים מביאים לתובנות רבות יותר. ב- 2017 כאשר נתונים מאובטחים זמינים לכולם וטכנולוגיות הענן מאפשרות שיתוף  בקלות יש רוחות של שינוי באויר. נגמרו הזמנים שבהם נתונים זרמו בכיוון אחד. ימיהם של ה PDF ומצגות ה POWERPOINT נגמרים. עכשיו הגיע הזמן של שיתוף בזמן אמת עם דוחות אינטראקטיביים בכדי להחליט החלטות עסקיות.

משתמשים ימנפו עבודות של קולגות לאנליזה מעמיקה יותר משל עצמם. הם יקבלו התראות למייל בזמן הצורך והם יטמיעו את הדוחות שלהם בפורטלים ובאפליקציות כך שיוכלו להגיע לכל אחד. בכל מקום. אנשים בלי קשר לתפקיד שלהם יוכלו להחליף צד מצרכנים של דוחות ונתונים לביצוע אנליזות בעצמם ושיתוף הממצאים שלהם בכל הארגון.

כל הנתונים שווים. בלי הבדל דת, דרגה או גודל.

ב 2017 הערך של ה DATA יהיה ללא קשר לכמות הביטים. BIG DATA , אקסל. זה לא משנה. מה שחשוב שכל אחד יוכל לגשת לנתונים שהוא צריך בקלות וביעלות ולספק תובנות והחלטות עסקיות. המשתמשים לא יצטרכו לדאוג איפה המידע מאוחסן, באיזה גודל הוא או באיזה מבנה הוא מאוחסן. הם יוכלו לרתום את הכוח הטמון שם תמיד.

Self Service לא רק באנליזה, גם בהכנת הנתונים.

בכל מה שקשור לאנליזה Self Service הוא הסטנדרט. אבל הכנת וטיוב הנתונים נשאר נחלתם של אנשי ה IT ומומחים ל DATA. כל זה עומד להשתנות ב 2017. ע"פ גרטנר: "הטרנדים לכיוון של קלות שימוש אשר זעזע את עולם ה BI והאנליטיקה זולג גם לתחום האינטגרציה של ה DATA" .

Data Parsing, יבוא של JSON  או HTML , Data Wrangling, לא יהיה נחלתם של מומחים בלבד. בעתיד הקרוב כולם יוכלו לבצע פעלות מסוג זה כחלק טבעי מהאנליזה שלהם. כמובן שהדבר מעורר שאלות של בטיחות הנתונים אבל קבוצות IT מוצלחות כבר מחבקות את השינוי  ומלוות אותו בהדרכה והכוונה ומבטיחות גישה לכל הארגון בסביבה בטוחה.

אנליטיקה בכל מקום.

תודות לקישוריות הפשוטה בין מערכות BI למערכות אחרות דוחות BI נמצאים בכל מקום.
אנליזות מגיעות לשיאן כשהן חלק מהזרימה הטבעית של העבודה. לכן עסקים רבים יטמיעו דוחות שיהיו זמינים היכן שהעובדים נמצאים, פיזית או וירטואלית  באפליקציות כמו SalesForce או ב Mobile.
אנליזות יגיעו לידיים שמעולם לא נתקלו בהם. מוכרנים בחנויות, עובדי מוקדי שירות או אפילו נהגי משאיות. היכולת הזו להטמיע את הדוחות בכל מקום יהפוך אותה לטבעית כל כך שאנשים לא ישימו לב שהם חווים אותה.
זקוקים לייעוץ נוסף בעולם המרתק והחדשני הזה? פנו למומחים של SIT.

אנשי ה IT הופכים להיות גבורי הנתונים.

במשך עשורים, מחלקות ה- IT היו כלואות בפינג פונג בלתי נגמר של יצירת דוחות ובקשות של משתמשים. הגיע זמנם של אנשי ה IT לשבור את המעגל ולהתפתח מיצרן דוחות לגוף שמאפשר יצירת דוחות.
מחלקות IT הם אלה שאמונות על ניווט החברה למעוזות ה Self Service.  מחלקות ה IT מספקות את הגמישות והזריזות שהעסק צריך כדי לחדש ובכל הזמן הזה שומרות על איזון בין אבטחת הנתונים  והענות לדרישות  העסקיות. ע"י החוזקות האלה,  שנותנות מחלקות ה IT לארגון להחליט החלטות מבוססות נתונים  במהירות המחשבה הופכים אנשי ה IT לגיבורים האמיתיים אשר עוזרים לעצב את העתיד העסקי של החברה.

אנשים מתחילים לעבוד עם נתונים בצורה טבעית יותר.

המשקפיים שאיתם אנחנו צופים בנתונים עברו גלגולים רבים. הטכנולוגיה  החליפה קידוד וטבלאות ציר בממשקי  Drag & Drop אינטואיטביים.
הודות לפיתוחים בתחום ה  Natural Language Processing and Generation  ההתממשקות לנתונים תהפוך לטבעית אפילו יותר. Natural Language Interfaces  הם כלי עבודה נוסף בארגז הכלים שלכם. הם יכולים להפוך נתונים ודוחות לנגישים יותר ע"י שימוש בטקסט ושפה.ע"פ גרטנר זהו השלב הבא באבולציה מדוחות סטנדרטיים לסיפור. למרות שעדיין סביב הרעיונות האלה יש סקפטיות בריאה זהו תחום עניין ומחקר מרענן ומרתק.

המעבר לענן צובר תאוצה.

עם המעבר המאסיבי של ארגונים לענן, ההבנה שגם האנליזה צריכה להיות בענן תופסת את מקומה ב- MAINSTREAM.  ככל שיותר נתונים ימצאו את עצמם בענן גם האנליטיקה תגיע לשם בתדירות גבוהה יותר. נכון שארגונים רבים ימשיכו להחזיק בתפיסה מקומית או היברידית אבל הפתרונות האנליטיים בענן תמיד יציגו אפשרויות פרישה מהירה ובכל קנ"מ.

אנליטה מתקדמת תהיה נגישה מתמיד.

עם הזמן המשתמשים העסקיים הופכים ליותר ויותר מקצועיים בניתוח  הנתונים שלהם ובו בזמן האנליטיקה המתקדמת תהיה יותר נגישה בשנה הקרובה. שתי המגמות האלה יתמזגו כאשר האנליטיקה המתקדמת תהפוך לסטנדרט של המשתמש העסקי. פעולות שהיו נחלתם הבלעדית של מקצוענים ומדעני DATA כמו חיזוי, Clustering ופונקציות מתקדמות הן כבר בשימוש נרחב. ב- 2017 השימוש הזה ייתרחב עוד יותר.

שליטה בשפת הנתונים תהפוך לדרישה בסיסית של עובדים.

ב- 2016 לינקדין קבעה ששליטה ביסודות ה BI היא אחת מהיכולות החשובות ביותר כדי להתקבל עבודה. ב- 2017 יכולות אנליטיות תהפוכנה לחובה למקצוענים מכל התחומים.השורה הסטנדרטית בכל קורות חיים של "שולט ב Microsoft office"  מתרחבת לאנליטיקה. בעקבות כך נראה עלייה בכמות הקורסים וההכשרות הנדרשות מצד אחד ומצד שני עובדים ייצפו לכלים מתאימים שייאפשרו החלטות מבוססות נתונים בכל רמה.
זקוקים לייעוץ נוסף בעולם המרתק והחדשני הזה? פנו למומחים של SIT.